Slik skriver du en god søknad

Søknadsprosessen kan være nervepirrende, men med litt forberedelse og innsats kan du skrive en søknad som skiller seg positivt ut. Her er noen tips for å skrive en god søknad

Forhåndsregel 1

Les stillingsannonsen nøye.

Dette er den beste måten å forstå hva arbeidsgiver ser etter i en kandidat. Ta deg tid til å forstå hvilke kvalifikasjoner og erfaringer som kreves, og prøv å se hvordan du kan tilpasse søknaden din til å dekke disse behovene.

Forhåndsregel 2

Gjør deg kjent med firmaet.

Å vise at du har gjort litt research om firmaet vil være imponerende for arbeidsgiveren og viser at du er interessert i å jobbe for dem. Sjekk ut deres hjemmeside og sosiale medier-kanaler for å lære mer om virksomheten deres.

Forhåndsregel 3

Velg riktig format.

Det finnes ulike måter å skrive en søknad på, men det mest vanlige er å skrive et brev og vedlegge CV-en din. Sørg for at brevet ditt er så profesjonelt som mulig, med en formell tone og korrekt grammatikk og stavning.

Forhåndsregel 4

Bruk bevis for å støtte søknaden din.

I stedet for bare å si at du er en dyktig medarbeider, vis det med eksempler på tidligere erfaringer og resultater du har oppnådd. Dette vil gi arbeidsgiveren en bedre forståelse av hva du kan bidra med i stillingen.

Forhåndsregel 5

Vis entusiasme.

Arbeidsgiveren vil være mer interessert i å ansette noen som virkelig vil jobbe for dem og viser interesse for stillingen og firmaet.

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter